عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه ارتباط بین اقلام تعهدی و جریان های نقدی و سرعت گزارشگری مالی و بحران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار
قسمتی از متن پایان نامه :
1-3- اهمیت و ارزش پژوهش
بحران مالی و سرانجام ورشکستگی سازمانها میتواند زیانهای هنگفتی را به سهامداران، سرمایهگذاران بالقوه،
اعتباردهندگان، مدیران، کارکنان، عرضهکنندگان مواد اولیه، مشتریان و نظایر آن تحمیل کند (پورحیدری و کوپائیحاجی، 1389: 34).
پژوهشهای پیشین (کوچران و همکاران[1]، 2006؛ شارپ[2] و استادنیک[3] ،2007؛ طالبنیا و همکاران[4]، 2011؛ فدورووا و همکاران[5] ، 2013؛ خواجوی و همکاران، 1391؛ ثقفی و محمدی، 1391؛ و منصورفر و همکاران، 1392) نشان میدهد که واحد تجاری بهگونه ناگهانی و غیرمنتظره بحران مالی یا ورشکستگی را تجربه نمیکند. در مراحل اولیه شروع بحران مالی ممکن می باشد یک یا چند وضعیت نامطلوب برای واحد تجاری وجود داشته باشد. به عنوان نمونه، تغییر در تقاضای تولید، منسوخشدن روشهای تولید، کاهش نقدینگی، ناتوانایی در بازپرداخت بدهی و غیره بعضی از این عوامل می باشد. بهترین وضع برای شرکت این می باشد که در مراحل اولیه نشانههای بحران مالی را شناسایی کند. اگر مشکل در همین مرحله شناسایی و رفع گردد، اعتماد عمومی دستخوش تزلزل نخواهد گردید. برطرف ساختن مشکل در مراحل بعدی باعث کاهش اعتماد عمومی به شرکت میگردد و در نتیجه دسترسی به وجوه دشوارتر میگردد و شاید شرکت ناچار به رد پروژههای سودآور گردد. پس، به مقصود دوری از زیانهای هنگفتی
که به واسطه بحران مالی پدید میآید، انجام پژوهشهایی برای شناسایی نشانههایی که منجر به بحران مالی
میگردد و نشانههایی که با بهره گیری از آن بتوان به مدیران، سرمایهگذاران و سایر بهره گیریکنندگان از صورتهای مالی در گرفتن تصمیم بهینه کمک نمود از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. افزون بر شناسایی نشانههای بحران مالی، اطلاع یافتن بهموقع از خطر بحران مالی نیز، میتواند کمک زیادی برای سازمان باشد تا اقدامهایی پیشگیرانه برای جلوگیری از بحران مالی را بهاقدام آورد.
مطالعه پیشینه، حاکی از آن می باشد که پژوهشهای زیادی در زمینه بحران مالی انجام شده می باشد اما پژوهش خاصی به مطالعه اقلام تعهدی، جریانهای نقدی، سرعت گزارشگری مالی و بحران مالی نپرداخته می باشد. پس، در عصری که شرکتها برای بقا با چالشهای فراوانی رو به رو هستند شناسایی عواملی که منجر به بحرانهای مالی میگردد از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.
1-4- هدف های پژوهش
هدف این پژوهش شناسایی معیارهای اساسی یا شاخصهایی برای ارزیابی سلامت مالی یک واحد تجاری یا امکان تداوم فعالیت آن می باشد که میتواند زمینه لازم را برای اطلاعیافتن و یا پیشگیری از بحران مالی و یا ورشکستگی یک شرکت یا سازمان فراهم کند. در راستای هدف مزبور، هدفهای زیر نیز میتواند برآورده گردد:
الف. شناسایی شاخصهای هشداردهنده به مدیریت در خصوص وضعیت تداوم فعالیت شرکت که بر مبنای آن نیاز به اقدامات اصلاحی دارد و در صورت پاسخ مثبت، تدابیر لازم در راستای رفع مشکل آن اندیشیده گردد.
ب. شناسایی شاخصهای پیشبینی بحران مالی که میتواند مبنای ارزیابی عملکرد مالی و عملیاتی شرکت یا سازمانها بهمقصود تصمیمگیری در خصوص اتخاذ تدابیر لازم واگذاری، تجدید ساختار، تغییر مدیریت ارشد و یا فروش شرکت و یا حتی اعلام ورشکستگی قرار گیرد.
پ. آگاهیدادن به سرمایهگذاران و تأمینکنندگان مالی در خصوص تصمیمگیریهای اقتصادی نسبت به خرید سهام آن شرکتها و یا اعطای وام و تسهیلات به آن شرکتها.
ت. توسعه و بسط دانش حسابداری در خصوص شاخصهای ارزیابی سلامت مالی با تأکید ویژه بر اقلام تعهدی، جریانهای نقدی و ارتباط آنها با سرعت گزارشگری مالی.
[1] Cochran et al.
[2] Sharpe
[3] Stadnik
[4] Talebnia et al.
[5] Fedorova et al.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤال های پژوهش:
نظر به اینکه هدف اصلی پژوهش حاضر، مطالعه ارتباط اقلام تعهدی، جریانهای نقدی، سرعت گزارشگری مالی با بحران مالی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد، برای رسیدن به این هدف، سؤالهای اصلی زیر طراحی شده می باشد:
- آیا بین جریانهای نقدی شرکتهای سالم و شرکتهای دارای بحران مالی تفاوت معناداری هست؟
- آیا بین اقلام تعهدی (بر حسب اختیاری و غیراختیاری) شرکتهای سالم و شرکتهای دارای بحران مالی تفاوت معناداری هست؟
- آیا بین سرعت گزارشگری مالی شرکتهای سالم و شرکتهای دارای بحران مالی تفاوت معناداری هست؟
- آیا متغیرهای جریانهای نقدی، اقلام تعهدی و سرعت گزارشگری مالی توانایی پیشبینی بحران مالی را دارند؟