مطالعه تطبیقی الگوریتم های ترکیبی کارا به مقصود ارزیابی عملکرد مالی شرکت های بورس اوراق بهادار با بهره گیری از رویکرد فازی
قسمتی از متن پایان نامه :
5-1- مقدمه
وجود تضاد منافع، موجب نگرانی مالکان (سهامداران) گردیده تا جاییکه آنها برای اطمینان از تخصیص بهینه منابع خود توسط مدیران، اقدام به مطالعه و ارزیابی عملکرد مدیران میکنند. به مرور زمان مشخص شده می باشد که بعضی از تصمیمات مدیران ممکن می باشد موجب اتلاف منابع شرکت و از بین رفتن ثروت مالکان گردد. از سوی دیگر، مدیران همواره به دنبال این بودهاند تا ضمن حداکثر کردن منافع خود، به مالکان این اطمینان را بدهند که تصمیمات اتخاذ شده توسط آنها در جهت منافع مالکان میباشد( نمازی، 1384: 156).
بعضی مواقع شرکتها برای ایجاد انگیزه در مدیران و همچنین کاهش تضاد منافع، با اعطای پاداش یا ارائه سهام، آنها را در مالکیت شرکت سهیم میکنند و در صورتیکه خود مدیران با محدودیتهایی مواجه باشند، سهام به نام اعضای خانواده آنها صادر میگردد. دولتها نیز با داشتن منابع عظیم مالی (مالیات، منابع معدنی و زیرزمینی مثل نفت و گاز، عوارض، جریمه ها و …)، اقدام به تأسیس شرکتهای دولتی میکنند و یا درصدی از مالکیت شرکتهای دیگر را در اختیار میگیرند. شرکتها نیز برای رشد و گسترش و کسب منافع بیشتر در سهام سایر شرکتها سرمایهگذاری میکنند و در زمره مالکان آن شرکت قرار میگیرند. در نتیجه، شرکتهای تک مالکی اولیه اکنون به حالتی درآمدهاند که مالکیت آنها در اختیار گروههای مختلف میباشد. این گروهها معمولاً دارای اهداف، سلایق، رفتار و تواناییهای متفاوت میباشند، و مالکان همواره به دنبال معیاری هستند که با بهره گیری از آن، عملکرد مدیران را به بهترین نحو ممکن ارزیابی نمایند.
هدف این پژوهش ارائه و اجرای مدل نوینی در ارزیابی عملکرد مالی شرکتها می باشد. مدلی که هم در راه اجرا نقایص مدلهای پیشین را نداشته باشد و هم اینکه معیارهای مالی ارزیابی عملکرد آن مورد تأیید متخصصان حوزه مالی قرار گیرد. در فصل دوم، مبانی نظری و پیشینه این پژوهش به صورت کامل مورد مطالعه قرار گرفته می باشد. در فصل سوم، روش انجام پژوهش و نیز آزمون فرضیهها، نشان داده شده می باشد. در نهایت در فصل چهارم، نتایج به دست آمده حاصل از تجزیه وتحلیل اطلاعات تشریح گردیده می باشد. در این فصل با مروری بر نتایج به دست آمده، محدودیتهای پژوهش و نیز رهآوردها و پیشنهادهای لازم ارائه شده می باشد. امید آن میرود که پژوهش حاضر، زمینه لازم را برای انجام پژوهشهای جامعتری در آینده فراهم نماید.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
سؤال های پژوهش:
- آیا معیارهای مبتنی بر ارزش نسبت به معیارهای سنتی حسابداری محتوای اطلاعاتی بیشتری دارند؟
- آیا با بهره گیری از ترکیب معیارهای مبتنی بر ارزش و معیارهای سنتی حسابداری می توان مدلی جدید در اندازه گیری عملکرد مالی شرکتها ارائه نمود؟